Sedinta incepe prin demachierea si dezinfectarea zonei sprancenelor, dupa care vom simula noua forma a sprancenelor printr-un desen conform trasaturilor fetei si dorintelor dvs. Fiecare clienta primeste un formular de consimtamant in vederea efectuarii procedurii de dermopigmentare, pe care trebuie sa-l citeasca si sa-l semnze.
Inainte de micropigmentare sau microblading nu trebuie sa umblati la sprancene, nu trebuiesc rase inainte si nu vor fi rase nici in timpul sedintei.
Al doilea pas si cel de care toata lumea ne intreaba este anestezicul local (crema cu lidocaina 5%) care are efectul de a calma zona si de a ne ajuta sa nu simtim durere.
Culoarea pigmentului este aleasa in functie de firul de par din spranceana si de culoarea pielii, la recomandarea tehnicianului. Pigmentii cosmetici folositi sunt naturali sterili, stabili, non toxici, hipoalergenici si certificati oficial de autoritatile medicale din Europa (Comisia Europeana).
Pensetele si forfecutele sunt sterilizate chimic si la caldura uscata si sigilate in pungi speciale, desfacute in fata clientei. Sterilizatorul este testat periodic intr-un laborator medical.
Folosim numai obiecte si aparate sterile in conformitate cu regulamentele sanitare , consumabile de unica folosinta sterile si desfacute in fatza clientei.
Tehnicianul poarta pe tot parcursul procedurii echipamentadecvat : manusi sterile, masca de protectie, halat, boneta s.a.
Procedura in sine dureaza aproximativ doua ore. Dupa ce avem sprancenele frumos conturate trebuie sa tinem cont de cateva aspecte:
- nu se aplica machiaj in zona sprancenelor
- se evita expunerea la soare pentru 2-3 saptamani
- limfa trebuie stearsa cu un servetel uscat sau cu discheta umezita in ser fiziologic
- piscina, sauna, solarul si tratamentele cosmetice sunt interzise pe toata durata vindecarii
- se evita contactul cu apa pana la caderea cojitelor formate pe spranceana.