Diferenta dintre Microblading si Micropigmentare

Pentru ca sunt foarte des intrebata care este diferenta intre Microblading si Micropigmentare, am spus sa scriu cateva randuri despre asta.


Microbladingul este o veche meserie din Asia ce implica utilizarea unui instrument manual cu lamele sterile ( ace foarte fine sudate ) . Cu ajutorul acestui stilou manual se deseneaza fire de par printre firele deja existente din spranceana . Se lucreaza la 0,2 mm in piele , in stratul superficial al pielii si anume in Epiderma . Datorita faptului ca nu are vibratii ( precum stiloul de micropigmentare ) permite desenarea cu o mare precizie a firului de spranceana . Acest procedeu tine intre 8 luni ( la o piele grasa cu exces de sebum ) si 1 an jumatate ( la o piele uscata ) .

Micropigmentarea se realizeaza cu ajutorul unei masini electrice asemeni aparatelor de tatuare .Rezultatul este unul natural insa darorita vibratiei nu este permisa curbarea firelor precum la microblading. Se lucreaza la 0,5 mm in piele – in membrana ce separa Epiderma de Derma . Acest procedeu tine intre 1 an ( piele grasa ) si 2 ani ( piele uscata ) .

Micropigmentare efect pudrat

Opiniile vor varia intotdeauna in ceea ce priveste procedura care ofera cele mai bune rezultate : unele cliente vor prefera Microbladingul – datorita aspectului mai natural ; alte cliente vor prefera Micropigmentarea – pentru rezultate usor mai indraznete si pentru durabilitatea putin mai mare , datorita adancimii implantarii pigmentului.